Wie zijn wij

“Jack in the Box” is a tight knit formation with a passion for music.

Jack in the Box is a rock/pop/ blues formation with funky and sometimes reggae accents.The band has been succesfully performing its own repertoire for a number of years. In addition, they also play some covers in their own style. In the distant past the band had a minor hit in the Netherlands…….Since going through different lineup changes with two singers and keyboard player, the band has now evolved into a strong, dynamic 5 man formation. The music has now more space for improvising……. and is also danceable! Jack in the Box plays not only in cafés and at outdoor festivals but can also be hired for private functions and exhibition openings. The setlist can be tailored to suit the venue, location and preferences.

Jack in the Box is een pop, rock & blues formatie met funky- en soms reggaeaccenten. Onze band brengt al jaren onze eigen repertoire met succes ten gehore. Daarnaast spelen wij ook een aantal covers in eigen stijl.

In het grijze verleden had onze band in Nederland een kleine hit. Na verschillende samenstellingen te hebben gehad met o.a. twee zangeressen en keyboard speelt onze band nu al weer geruime tijd strak en dynamisch in vijf mans-formatie.

Nummers met ruimte voor improvisatie en… dansbaar!

Jack in the Box speelt niet alleen in kroegen en festivals, maar ook op feesten en bij speciale evenementen zoals openingen van exposities etc. Eventueel met een aangepast repertoire.

Maar nu eerst, wie zijn wij? In de video hieronder stellen wij ons allemaal .. nouja, bijna allemaal voor.

Jack

Al heel zijn leven een ras-echte muzikant .. schrijft de meeste nummers zelf .. uit zijn leven gegrepen .. bespeeld o.a. de gitaar ..en laat zo nu en dan een gevoelige solo horen .. Is de lead zanger van de band .. en tevens oprichter Doet ook regelmatig gast optredens ..en is solo ook goed bezig .. Jack speelt sterk in op het publiek en is een echt podiumdier . Zijn echte muzikale passie is “Jack in the Box”.

 

Marcel

Het langst bij deze Band.. is tevens geluids-man/technicus en is daardoor een hele grote aanwinst voor “Jack in the Box” Op zijn bas..met een scala van effecten tovert hij de basis en de sfeer van de band naar grote hoogte. Ook zijn bas stem als back-vocals is verassend. Samen met de drummer vormt hij een hechte en strakke basis. Marcel speelt uiteraard ook in een andere band ..daar o.a. zijn behoefte groot is om te musiceren..  “Jack in the Box “ Is echter zijn passie.

 

Rik

Voorheen een zeer goed en bekend gitarist ..heeft even de gitaar in de bomen gehangen en is de uitdaging aan gegaan om ook een goed drummer te worden . dit is hem gelukt , tevens door bij  “Jack in the Box “ te gaan spelen heeft hij zijn kunnen nog meer verbeterd. Rik heeft voorheen met Marcel en ook met Jack in diverse band’s gespeeld en het is goed om te zien dat deze drie uiteindelijk,toch weer bij elkaar zijn gekomen, ook al is het nu met “gitarist Rik” als Drummer … Rik drumt tegenwoordig ook bij een andere band en de conclusie .. ”Zo’n strakke drummer heb ik nog nooit gehoord”.. is een veel geplaatste opmerking vanuit het publiek.. en mede muzikanten!!

 

Marcella

Zingen is een grote passie voor mij. De afgelopen jaren heb ik in blues en rock-bands (Manalishi, Clean&Distorted) gezongen, wat akoestische dingen
gedaan, en zo nu en dan laat ik mezelf horen tijdens jamsessies hier in Nijmegen. Ik heb een voorliefde voor blues, soul en rock om te zingen, en vind het mooi als muziek mij raakt of als ik anderen ermee kan raken.